Wij zijn de generatie die de middelen heeft om deze wereld waar te maken en de laatste generatie die verdere onomkeerbare negatieve veranderingen kan voorkomen. We hebben elkaar daarbij allemaal nodig.

Wat kunt u doen

U kunt een actie of initiatief starten in het kader van de SDG Action Day. Deze komen dan op de agenda van SDG Nederland en komen ook in aanmerking voor een SDG Award. De selectie van tien meest inspirerende acties vindt begin september plaats en de uitreiking is dan op 26 september 2023 in het KIT te Amsterdam. 
Een overzicht van de activiteiten tijdens de ADG Action week is hier te vinden.

SDG-predicaat

Als u denkt dat uw organisatie al goed bezig is met de SDG’s, kunt u in aanmerking komen voor een SDG predicaat. Deze eervolle vermelding gaat dan gepaard met een schildje bij de deur en één groter bord dat bijvoorbeeld bij de receptie geplaatst kan worden. Hieraan zijn wel kosten verbonden, namelijk €125.
Wilt u in aanmerking komen voor een predicaat of heeft u een activiteit of kunt u op een of andere manier bijdragen, laat het zo snel mogelijk weten aan Anita van der Noord, regiocoördinator Brede Beweging SDG Nederland voor Drenthe en Groningen (e-mailadres: anitavandernoord@gmail.com). 


Organisaties die eerder een SDG predicaat hebben ontvangen

DNK, Assen
Eerste Wijk, Veenhuizen
Hunebouw BV, Hoogeveen
Spandaw Mannen, Roden
Vriend BV, Coevorden
Koffiebranderij Koffielust BV, Veenhuizen
DOC33, Hoogeveen
Alfa College, Hoogeveen
Wereldwinkel Assen, Assen
Vandinter Semo BV, Scheemda
UMCG, Groningen
Facilitair Bedrijf Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), Veenhuizen
Gispen, Culemborg
Vanhulley, Groningen
Joustra Stoelverzorgers, Steenwijk
Pernu, Zeist
Strijbosch BV, Nistelrode
E-Solarlight, Hoogeveen
StudioBlaauw, Honselersdijk