Voedingseducatie: over de herkomst en smaak van voedsel. Bewustmaking van gezonde, duurzame én lekkere keuzes en gezond, lekker en leuk leren koken (in samenwerking met de stichting Kind en Voeding).

Voedingseducatie richt zich op zich op vijf pijlers:

  • Smaak
    Wat is smaak? Welke zintuigen heb je? Durf je nieuwe soorten eten te proeven?
  • Gezond eten
    Waarom heb je eten en drinken nodig? Waarom heeft je lijf meer aan fruit en brood dan aan chips en roze koeken?
  • Voedselproductie en verspilling
    Welke weg heeft je eten afgelegd voor het op je bord terecht kwam? Hoe zit het met eten en duurzaamheid?
  • Consumentenvaardigheden
    Wat kun je in de winkel kopen? Wat staat op het etiket?
  • Koken
    Leren om de juiste smaken te combineren tot een gevarieerde gezonde maaltijd. De opbrengst is een heerlijke maaltijd en veel nieuwe kennis over voeding- en voedselverspilling en dat bij eten ook sociale vaardigheden horen.