Bijeenkomst Care for Sustainable Health op 12 december om 18 uur
bij Salmagundi’s,  Oosterhamrikkade 8c in Groningen

Anderhalf jaar geleden hebben we aandacht besteed aan hoe Positieve Gezondheid een beweging op gang brengt in Delfzijl onder de titel ‘Leertuin de Wind in de Zijlen’. De Leertuin heeft geleid tot een handboek dat begin deze maand is gepresenteerd aan Machteld Huber. Bij deze presentatie was ook een workshop van de architect Thomas Steensma, die ook uitgegaan is van de definitie van Machteld Huber bij zijn onderzoek naar hoe de verschillende aspecten van dat model vertegenwoordigd zijn in het centrum van Delfzijl. Op basis daarvan is een ruimtelijke vertaling gemaakt.

Wijkbewoners en toeristen beschouwen het havengebied van Delfzijl als een karakteristieke plek, die echter door het huidige gebruik onvoldoende publiek toegankelijk is en geen verbinding heeft met de rest van Delfzijl. In het concept om dit te veranderen spelen ontmoeting, beweging en gezond voedsel een centrale rol. Een markthal, een kwekerij van zee-producten en een zorghotel maken daarbij deel uit van een circulair proces. 

Thomas neemt u mee in de gedachtegang hierachter, waardoor dit ook vertaald kan worden naar andere situaties, die niet persé op een wijk gericht hoeven te zijn.

Inschrijven voor de bijeenkomst met inleiding, workshop, discussie en uitwisseling van ervaringen en natuurlijk goed eten, kan via mail: info@denieuweleefstijl.nl . Wij sturen u dan een mail met betaalverzoek voor € 20,- wat via Ideal betaald kan worden.

Graag tot ziens op 12 december,
namens de ‘kernzwerm,
Ko Henneman en Anita van der Noord