In de gemeente Noordenveld zijn kinderen de strijd aangegaan om het lekkerste, leukste en gezondste kindergerecht te maken. De winnaar is Sanne Bakker van OBS De Marke in Roden. Ze bedacht het recept Chinese pannenkoekjes.

“Oma kwam op het idee om mee te doen aan deze wedstrijd”, vertelt Sanne. “We hadden in een tijdschrift een soort Chinese pannenkoek gezien, en toen hebben wij daar ons eigen recept van gemaakt.”

Kennismaken met gezonde voeding

De receptenwedstrijd ‘Geef me de (Schijf van) Vijf, Kindermenu 2.0’ is er om kinderen kennis te laten maken met gezonde en bewuste voeding. Het recept van Sanne heeft gewonnen omdat het een gezond Aziatisch gerecht is. Wat er allemaal inzit? “Chinese kool, lente-ui, zelfrijzend bakmeel, ei en sojasaus”, somt Sanne op.

Kidsmenu 2.0

De Chinese pannenkoekjes komen nu op de menukaart van restaurant Merry Gold in Roden te staan, maar ook in het provinciale Kidsmenu 2.0 receptenboekje. “Wij zijn een Aziatisch restaurant en dit receptje past er perfect bij”, legt Megan Sze van Merry Gold uit. “Het is heel erg creatief bedacht, het smaakt lekker en is ook nog gezond.”

Foto Roder Journaal

Zie ook:

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/169958/Receptenwedstrijd-voor-kinderen-levert-nieuw-gerecht-op-Chinese-pannenkoekjes