Wij zijn de generatie die een einde gaat maken aan de klimaatcrisis, we willen armoede, honger, racisme, seksisme en oorlog de wereld uit helpt. Daarvoor staan kort samengevat de SDG’s, de duurzame doelstellingen van de Verenigde Naties voor. 

SDG Action week

SDG Action Days

Ook in 2023 vinden rond de verjaardag van het door alle landen omarmen van de VN in het hele land een week lang de SDG-Action Days plaats. De SDG Action Week draait om:

  • Inspireren: Mensen raken met bijzondere verhalen;
  • Verbinden: Mensen die elkaar ergens anders niet tegenkomen samenbrengen;
  • Tot actie aanzetten.

Het thema dit jaar is Act Together Now want verandering begint met actie.
Tijdens de SDG Action Week komen wij in actie om de wereld te veranderen en daarbij is iedereen nodig. Begin klein en maak het groot of begin direct groot!
Hoe dan ook: Kom in actie en verander de wereld.

Mis het niet en blok donderdag 21 t/m woensdag 27 september 2023 in je agenda!

Activiteiten tijdens de SDG-Action Week

Tijdens de SDG-Action Week worden er onder andere in Assen, Roden, Leeuwaren, Winsum en Buitenpost diverse activiteiten georganiseerd. In Assen vindt bijvoorbeeld ‘Dokter in de zaal‘plaats waar deskundigen ingaan op vragen over dementie en vindt de SDG-predicaat uitreiking en de start van de SDG fotowedstrijd met basisschoolleerlingen plaats. In Roden is de Toekomstraad voor de Democratie van Toekomstige Generaties en in Leeuwarden de Duurzame Experience bijeenkomst. Verder is er in Winsum de uitreiking van het SDG-predicaat aan Terra Nova Winsum en vindt in Buitenpost een circulair event plaats.

Meedoen

Ben je zelf al bezig met activiteiten die passen in het kader van de SDG’s en je wilt er meer aandacht voor, geef dit dan door zodat het opgenomen kan worden in de agenda voor de Action Week, voor een SDG-predicaat voor de organisaties die het verdienen en/of meedoen voor het verkrijgen van de SDG-award 2023. Klik hier voor meer informatie.
Passende activiteiten voor de Action Week zijn te melden via SDGagenda@SDGexperiencecenter.nl.

Voorbeelden van organisaties die al een SDG-predicaat hebben ontvangen, vind je hier.