Innovatiewerkplaats Veilig, gezond en duurzaam voedsel
De nieuwe leefstijl biedt in samenwerking met Smaaklessen en de Stichting Kind en Voeding lessen aan over de herkomst en de smaak van voedsel. Kinderen worden zich op deze manier bewust van gezonde, duurzame én lekkere keuzes en ze leren gezond, lekker en leuk koken.
Voedingseducatie richt zich op zich op vijf pijlers:
- Smaak
Wat is smaak? Welke zintuigen heb je? Durf je nieuwe soorten eten te proeven? - Gezond eten
Waarom heb je eten en drinken nodig? Waarom heeft je lijf meer aan fruit en brood dan aan chips en roze koeken? - Voedselproductie en verspilling
Welke weg heeft je eten afgelegd voor het op je bord terechtkomt? Hoe zit het met eten en duurzaamheid? - Consumentenvaardigheden
Wat kun je in de winkel kopen? Wat staat op het etiket? - Koken
Leren om de juiste smaken te combineren tot een gevarieerde gezonde maaltijd. De opbrengst is een heerlijke maaltijd en veel nieuwe kennis over voeding- en voedselverspilling en dat bij eten ook sociale vaardigheden horen.