Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag en denken we extra na over wat we eten. Die dag gaat het over honger in de wereld, maar vooral over  de vraag: hoe voeden we iedereen, terwijl we ook de aarde voeden?

wereldvoedseldag

World Food Day – een initiatief van de Verenigde Naties uit 1979 – roept op tot duurzaam en gezond eten voor iedereen.

Met de Sustainable Development Goals(de SDG’s) is internationaal de ambitie uitgesproken dat iedereen op de wereld in 2030 toegang zou moeten hebben tot voldoende goed voedsel. Wereldwijd zijn er ruim 2 miljard mensen voor wie dat nu nog niet vanzelfsprekend is. En ook de coronacrisis heeft nog eens extra duidelijk gemaakt hoe kwetsbaar onze voedselsystemen zijn. Slimme oplossingen zijn dan ook hard nodig om de internationale ambities waar te kunnen maken.

Wereldvoedseldag is daarom dé dag waarop er internationaal aandacht wordt besteed aan voldoende eten en te zoeken naar oplossingen en mogelijkheden die we in Nederland te bieden hebben, en de dingen die wij kunnen aanpakken om ervoor te zorgen dat het voedselsysteem meer in balans is. 

Wouter Meertens van stichting WiN (Welzijn in Noordenveld) en Anita van der Noord, raadslid duofractie PvdA/GroenLinks van de gemeente Noordenveld en directeur van stichting de Nieuwe leefstijl gaan samen met deelnemers en koks van Cosis op deze dag een WERELD HAPJES LUNCH klaarmaken voor deelnemers van GO Noordenveld en ook de burgemeester en wethouders zijn uitgenodigd.