Activiteiten provincie Drenthe

Verwacht wordt dat op SDG Action Day ook het SDG House in Hoogeveen officieel van start gaat.

SDG “17 doelen lessen” 

Twee weken lang worden er op op verschillende basisscholen aan groepen 7/8 “17 doelen lessen” gegeven. Hiermee willen we 10.000 kinderen bereiken. Een mooie positieve start van het schooljaar waarbij de kinderen mogen meedenken over een betere wereld. #SDGdoemee #17doelenlessen

SDG Fototentoonstelling, Assen
In het Duurzaamheidscentrum te Assen komt een SDG fototentoonstelling van bassischool leerlingen.

SDG Energie Tour, Emmen
Gemeente Emmen afd. Beleid (‘Emmen geeft Energie’) en schuldhulpverlening (vroegsignalering, geldloket) gaan samen aan de slag op de SDG actiedag.  Het zal een meerdaagse tour zijn door een aantal wijken (elke wijk heeft een eigen dag) waarbij er een feestje is met als boodschap SDG Energie.

De Nieuwe Kolk, Assen
Op de SDG Action Day wordt in Assen DNK (voorheen De Nieuwe Kolk) in het zonnetje gezet. DNK heeft onlangs het duurzaamheidcertificaat Green Key ontvangen. Al jaren is DNK bewust bezig om haar activiteiten te koppelen aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Ook de Green Key normering is aan deze VN-doelstellingen gekoppeld. Hiermee is DNK de eerste bibliotheek, bioscoop én theater in Drenthe met dit keurmerk.

30 september
SDG Jongerendialoog, Roden
Op 30 september vindt in Winsinghhof in Roden een SDG Jongerendialoog plaats met jongeren­raden uit de drie noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe en met andere geïnteresseerde jongeren.