Verwacht wordt dat op SDG Action Day ook het SDG House in Groningen officieel van start gaat.

Doorlopende activiteiten

SDG “17 doelen lessen” 

Twee weken lang worden er op Op verschillende basisscholen aan groepen 7/8 “17 doelen lessen” gegeven. Hiermee willen we 10.000 kinderen bereiken. Een mooie positieve start van het schooljaar waarbij de kinderen mogen meedenken over een betere wereld. #SDGdoemee #17doelenlessen

SDG Posters
Internationale studenten van Minerva maken posters van de 17 SDG’s. Deze zullen verspreid door de stad worden opgehangen en op locaties waar andere SDG-evenementen worden georganiseerd.

SDG Borrelbox
De SDG borrelbox van de ‘Smaak van het Noorden’ wordt gepresenteerd. In de box komt een flyer van de SDG’s. Verspreiding ervan zal plaatsvinden in de stad Groningen en omgeving.

Snackbar van de toekomst
Ook de ‘Snackbar van de toekomst’ zal gezonde, duurzame snacks presenteren gerelateerd aan de thema’s van de SDG’s.

SDG-vitaliteitsweek
MBO Terra organiseert een volledige SDG-vitaliteitsweek met ‘Food Tours’ en ‘FoodZoekers’.

SDG Educatiecentrum Hoofdweg 214, Blijham


In oktober is het kinderboeken week. Dit jaar is het thema beroepen om hierbij aan te sluiten kun je bij de Bostuin in Blijham  op 25 september van 11:00-15:00 uur verschillende stands bezoeken met informatie over uiteenlopende beroepen en de SDG doelen die bij elk beroep passen.

Voor kinderen is er ook een SDG puzzelwandeling langs de beroepenstands.


Daarnaast zijn er workshops:
*  Eten uit de tuin
*  Zweedse bladerenkroon 
*  Blotevoetenpad

link Educatiecentrum bostuin  op Facebook 

https://www.facebook.com/Educatiecentrum-Bostuin-105621611799342/

Vrijdag 24 september

SDG Impact MKB bijeenkomst

Waar: Het Kasteel Melkweg 1, 9718 EP in Groningen
Voor wie: bedrijven en organisaties die impact (willen) maken

Friesland, Drenthe en Groningen slaan de handen in één. Samen willen we transitie naar een nieuwe economie versnellen. Tot 2030 in één van de drie provincies.

Tegenwoordig richten bedrijven zich steeds meer op de SDG’s. Voor bedrijven brengt dit namelijk vele voordelen met zich mee: het richten op SDG’s draagt bij aan de reputatie, vormt nieuwe samenwerkingsverbanden, kan winst opleveren en leidt uiteindelijk ook tot betere prestaties.

Op de SDG SDG Action Day geven we concrete handvatten om direct aan de slag te gaan met duurzaam ondernemen. We inspireren je met door kennissessie, workshops, netwerkmogelijkheden en food/health om je duurzame en commerciële doelen hand in hand te laten gaan.

Want de bedrijven die nu investeren, zijn de winnaars van morgen.

Aanmeld link: https://sdgimpact.nl/aanmelden-sdg-actionday/