De Dutch Agri Food Week in de Gemeente Noordenveld erg geslaagd.

In de Dutch Agri Food Week (5-16 oktober 2018) heeft men kunnen zien hoe van grond tot mond wordt gewerkt aan gezond en veilig voedsel voor iedereen. Het is ervaren als erg leuk en leerzaam. Er waren meteen al verschillende verzoeken om het volgend jaar weer te herhalen.

In de gemeente is de afgelopen week aan alle aspecten van voedsel aandacht besteed op verschillende manieren en in samenwerking met een groot aantal organisaties, scholen, retailers, MKB-bedrijven, zorginstellingen, financiële instellingen en de gemeente. Enkele honderden mensen fietsten van de boerderijen, langs de molen tot aan de supermarkt om de totale voedselketen te kunnen volgen.
Leerlingen van De Esborg kookten met cateraar Culivents voor de bewoners van De Hullen van Interzorg en de winnaars van ‘Geef me de (schijf van) vijf’, een receptenwedstrijd voor kinderen uit groep 5 t/m 8, maakten samen met een kok van verzorgingshuis Noorderkroon van Zorggroep Drenthe de winnende recepten klaar. Zij zullen worden gepubliceerd in een kinderkookboek. In beide verzorgingshuizen schoven wethouders aan.

De week werd afgesloten met een Wereldmaaltijd op strobalen omringd door koeien in de stal van de Blakervelderhoeve. De aanwezigen waren verrast dat het Syrische buffet van Yamen Erksousi zo smaakvol is. Ook dat is voor herhaling vatbaar.

Wereldmaaltijd in de Blakervelderhoeve