Prachtige finale receptenwedstrijd basisscholen!

Van 5 t/m 16 oktober werd voor de vierde keer de Dutch Agri Food Week gehouden. Tijdens deze week worden er door het hele land allerlei activiteiten gehouden die betrekking hebben op voedsel, vooral uit de eigen streek. Van boer tot retailer, van kok tot wetenschapper en andere agrifoodexperts werd de vraag gesteld: wat eten we nu en in 2050?

Samen met Welzijn in Noordenveld en de Nieuwe Leefstijl werd in de Noorderkroon de finale van de receptenwedstrijd voor de basisscholen georganiseerd. Leerlingen van groep 5 t/m 8 hadden 35 recepten ingestuurd. Door de vakjury, bestaande uit professionele koks, werden vier kinderen en hun recepten gekozen. Leerlingen van drie verschillende scholen.

De vier kinderen en hun ouders kwamen dinsdagmorgen 16 oktober in de Noorderkroon hun recepten bereiden: Femke Faber, voorgerecht, Luuk Schildt, hoofdgerecht, Annemay Musiwa, bijgerecht en Loïs Kroon, het nagerecht. De ingrediënten werden gesponsord door Albert Heijn in Roden.

Om 12.00 uur waren alle gasten gearriveerd. Speciale gasten was wethouder van Onderwijs, Alex Wekema. Het restaurant was vol en na een korte beweegsessie, door Dorien van Bommel van Fit & Bewegen Roden, had iedereen goede trek.

Het voorgerecht een koude gevulde wrap van Femke was de starter. Hierna volgde Luuk’s Luukse spruitjes, een compleet hoofdgerecht met groente, aardappelen en kip. De spruitjes waren met kaas en honing gegarneerd. Als bijgerecht Annemay’s appelkaneelmoes. Als afsluiter het dessert van Loïs, kiwi ananas in prachtige cocktailglazen geserveerd.

Bewoners, vrijwilligers, leden cliëntenraad en genodigde gasten konden hun stem uitbrengen wie van de kinderen de uiteindelijke winnaar werd. Voor alle kinderen was er een boekenpakket, beschikbaar gesteld door boekhandel Daan Nijman in Roden. De hoofdprijs ging uiteindelijk naar het voorgerecht van Femke Faber, 8 jaar. Zij wist al te vertellen dat zij later kok wilde worden. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Alex Wekema.

Na een confetti douche en luidt applaus werd het evenement afgesloten. Een bijzonder gezellige dag met positieve reacties van alle deelnemers en gasten en een mooi slot van de Dutch Agri Food Week 2018.
Alle recepten komen in een boekje dat door de kinderen zelf wordt geïllustreerd en op de scholen wordt uitgereikt in de Gezondheidsweek 2019.