St. de Nieuwe Leefstijl heeft een “schenking van Heinz Reitbauer ontvangen
via Nico Dingemans.”

In januari 2017 vond op de Horecava de eerste editie plaats van het “Van Bron tot Bord in Nederland” paviljoen. Meer info hierover zie: www.missethoreca.nl/restaurant/nieuws/2016/11/op-horecava-van-bron-tot-bord-in-nederland-101252093. Op deze eerste editie lanceerde Nico Dingemans ook zijn boek From Farm to Fork in the Netherlands waar Imke en Ruben in staan samen met 23 andere topchefs uit heel Nederland. Op het paviljoen kookten toen 8 topchefs met gezonde Nederlandse streekproducten uit alle 12 provincies, waaronder Culivents.

Afgelopen januari vond de tweede editie plaats. Zie www.hospitalityinhealth.com/farm-fork-netherlands/horecava2018/ Ditmaal kookten 12 topchefs met Nederlandse streekproducten, en heeft Nico Dingemans ook een bekende “Farm to Fork” chef uit de Top 10 van The World’s 50 Best Restaurants naar Nederland mogen halen. Dat was twee sterrenchef Chef Heinz Reitbauer. Nico had een gast-chef tarief van EUR 7.000 voor hem bemiddeld. In plaats van het bedrag voor zichzelf te houden, gaf hij aan de helft aan een voedselinitiatief in Oostenrijk te zullen schenken (dat wordt Ark van de Smaak van Slow Food Vienna) en de andere helft wil hij aan een Nederlands goed doel schenken.

Nico  plaatste een bericht op Facebook en Imke van Culivents reageerde hier op en heeft St. de Nieuwe Leefstijl voorgedragen voor deze schenking.

Culivents, die onder andere al een diner voor de gemeenteraadsleden van Westerveld verzorgde in de kas van de Fruit Tuinen. Ook heeft Culivents de Wereldmaaltijd verzorgd tijdens de door ons georganiseerde Wereldvoedseldag in Frederiksoord.

Nico Dingemans zijn  keuze is naar 2 doelen gegaan : EUR 2.000 t.b.v. Leer- en ervaarcentrum voeding en duurzame voedselketen van  de Nieuwe Leefstijl, en EUR 1.500 aan een soortgelijk doel in Twente (zijn bakermat, waar hij ook zijn eerste boek From Farm to Fork in Twente over schreef).

Lees meer:https://www.theworlds50best.com/The-List-2017/1-10/Steirereck.html