Dineren  in de stal
Uit eten kan in het centrum van de stad, aan het strand van een ver land, maar ook gewoon in de stal. De stal van De Blakervelderhoeve in Roden was omgetoverd tot restaurant en zat maandagavond 16 oktober bomvol.

Het diner werd georganiseerd in verband met Wereldvoedseldag.
Wereldvoedseldag  is een dag waarop voedsel centraal staat en er wereldwijd aandacht voor voedselzekerheid in de wereld wordt gevraagd. dag stond in het teken van voedsel waarbij wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor voedselzekerheid.

Het is nl. niet voor iedereen vanzelfsprekend dat er elke dag een voedzame en gezonde maaltijd op tafel staat. Om hier bij stil organiseerde De Blakervelderhoeve in samenwerking met Stichting De Nieuwe Leefstijl de Wereldmaaltijd. Voor de maaltijd worden biologische producten gebruikt en wordt er gekookt door vluchtelingen van Vluchtelingenwerk Roden.

Strobalen
De eters zaten op strobalen en werden omringd door een Lakenvelder, paarden, geiten en konijnen die ondertussen hun eigen maaltijd aten.

De belangstelling voor het diner is groot. Eigenlijk was er ruimte voor vijftig personen, maar uiteindelijk genieten zestig personen van hun maaltijd. Juist omdat het anders is dan gebruikelijk, verlaten ze hun eigen eettafel.

Enthousiast
En ze zijn allemaal enthousiast over de gerechten. En dat is volgens Tessa Ram precies de bedoeling. ‘Ik denk dat heel veel mensen nog nooit in een stal hebben gezeten, laat staan dat ze daar een etentje hebben.’

Ze noemt het leuk voor de gasten om tussen de dieren tussen de strobalen je eigen maaltijd te nuttigen. ‘En wij vinden het ook leuk om mensen te betrekken bij het boeren bedrijf.’